2015/12/04

Organic haircut at gröna saxen

(For english, use google translate)

Äntligen blev jag av med de slitna hårtopparna! I veckan var jag och klippte mig på Gröna Saxen här i Stockholm där jag fick min första helt gröna och ekologiska klippning! 

Bakom gröna saxen står en superhärlig kvinna, Fatma, som jag blev riktigt imponerad av! Hennes helhetsperspektiv är bara helt fantastiskt. Allt i hela verksamheten är noga genomtänkt. Allt från hårprodukterna/växtfärgerna som är helt naturliga och ekologiska till hur hon på olika sätt försöker minska energiförbrukningen. Teet och kaffet som serveras är såklart ekologiska också. Till och med duschmunstyckena till frisörstolarna är utvalda med eftertanke och halverar vattenförbrukningen med ca 50 %! Salongen har även miljöcertifieringen "grön salong" som är en skandinavisk certifiering. 

Tidigare arbetade Fatma som konventionell frisör, men vidareutbildade sig för några år sedan till ekologisk frisör och har nu gått sin egen väg inom grön klippning. Det som inspirerade mig var Fatmas driv, hur hon ständigt vill utveckla sin salong och lära sig mer. Det märks tydligt att hon brinner för naturlig hårvård och miljöfrågor inom branschen. Hon utbyter gärna kunskap med kunder eller andra frisörer. Dessutom är hon galet proffsig, man får en hårkonsultation där man pratar om vilka frisyrer som passar, vilka färger och nyanser som passar pigmenten och ögonfärgen man har om man är sugen på att färga håret, samt hur man tar hand om håret på bästa sätt. En ödmjukare och kompetentare hårfrisör får man leta efter! 

Låter det intressant att färga håret med ingredienser som rödbeta, blåklint och gurkmeja? Då rekommenderar jag verkligen Gröna Saxen! Jag ska själv fundera på om jag vågar testa mig på en färgtvätt eller växtfärgning (har ju aldrig tidigare färgat håret), kanske till våren? Jag skulle tydligen passa väldigt bra i nyansen crème caramel! 

Om du känner eller vet någon frisör med intresse för växtfärgning och har ett eko-tänk, tipsa dom om att ta kontakt med Fatma. Hon letar efter duktiga medarbetare! Här är hennes hemsida (klick).

Klicka HÄR för att komma till fler inlägg om naturlig hårvård. 

No comments:

Post a Comment