2017/03/17

Att välja rätt magnesium

I samarbete med Hälsokosthuset

Så hur var det med magnesiumtillskott nu igen? 

Jag talar av egen erfarenhet när jag säger att jag är så innerligt tacksam för att ha upptäckt magnesiumcitrat i pulverform. För visst är det skillnad på kosttillskott och kosttillskott (jag har provat en del kan man säga).

Det finns olika former av magnesium som kroppen tar upp olika bra. Magnesium i citratform tas upp lätt och snabbt av kroppen och är det allra bästa enligt mig. Kan vara bra att veta så att man inte kastar pengarna i sjön på ett tillskott som kroppen ändå bara kan ta upp några få procent av.

Anledningen till att vi kan behöva extra magnesium ibland är många, maten är mindre näringstät idag, vi stressar mer, sjukdom/hård träning m.m.

Har du rastlösa ben och muskelkramper? Jag vet att jag har magnesiumbrist när jag får muskelryckningar eller kramp i benen (oftast när jag varit stressad eller har tränat mycket). FÖR att inte tala om mensvärk! Sedan jag började ta en STOR mängd magnesium, nu snackar vi flera teskedar utspritt över en dag har jag inte behövt ligga begravd i sängen med tusen värmekuddar och med mensvärk från helvetet. Wiho! Värt att prova om man har jobbig mensvärk!

Jag är supernöjd med Hälsokosthusets rena magnesiumcitrat. Skönt att slippa onödiga tillsatser eller kapslar, bra att kunna dosera själv.

Passa på! Just nu har Hälsokosthuset 30 % på magnesium. Länk till Hälsokosthuset hittar du // HÄR //

No comments:

Post a Comment