2015/08/11

Raw cinnamon and ginger balls

Förr köpte jag ofta vegetabiliska drycker så som ekologisk sojamjölk och risdryck från affären. Men att dricka mycket soja har aldrig känts bra och andra ekologiska och naturliga substitut har lyst med sin frånvaro i affären. Då tänkte jag men hur svårt kan det egentligen vara att göra själv? Jag har bara gjort "mjölk" några enstaka gånger tidigare men nu har jag fått in en rutin och gör ca 2 liter i veckan! Favoriterna är kokosmjölk, mandelmjölk, sesammjölk och cashewmjölk. Just nu utformar jag olika recept på nöt- och frömjölk med olika smaksättning och när jag är nöjd lovar jag att slänga upp recepten här!

När man gör egen mjölk får man en del rester över i nötpulpan efter man kramat ut all mjölk och då brukar jag passa på att göra raw bollar på samma gång. I veckan fick jag mixade kokosflingor och mandel över vilket fick bli basen i dom här smaskiga och nyttiga kanel- och ingefärsbollarna. Kom ihåg att köpa riktig ceylon kanel (ej kassiakanel).

Kanel och ingefärsbollar:
1 dl kokosflingor (ev. från nötmjölk)
1 dl mandel (ev. från nötmjölk)
10 dadlar
1 msk kallpressad kokosolja
2 tsk ingefärspulver

 Välj alltid ekologiskt!

Kör allt i en mixer. Forma till runda bollar, rulla i kanel.

// Recipe for yummy and healthy cinnamon and ginger balls. Remember to buy real ceylon cinnamon (not cassia).

Cinnamon and ginger balls:
1 dl coconut flakes (or nut milk leftovers)
1 dl almonds (or nut milk leftovers)
10 pitted dates
1 tbsp cold pressed coconut oil
2 tbsp true cinnamon
2 tsp ginger powder

 Choose organic

Run everything in a blender. Shape into round balls, roll in cinnamon!

No comments:

Post a Comment